Focaccia met rozemarijn
Ingrediënten
- 15 g Gist
- 280 ml Water
- 6 el Olijfolie
- 2 tl Zeezout
- 2 el Rozemarijn
- 500 g Bloem
- 2 tl Zeezout grof
Instructies
- Roer in een kleine kom de gist met de helft van het water tot een gladde massa. Roer 3 eetlepels olie en de rest van het water erdoor. Voeg het zout, de gehakte rozemarijn en de helft van de bloem erbij. Meng dit met de hand goed door elkaar en kneed dan zoveel van de resterende bloem erdoor dat het deeg zacht maar niet plakkeng wordt.
- Kneed het deeg 10 minuten op een licht met bloem bestoven werkblad tot het glad en soepel is (of tot 5 minuten op lage snelheid in een mengmachine met een deeghaak). Leg het in een licht met olie ingevette mengkom en keer het om, zodat het helemaal met olie bedekt is. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat bij normale kamertemperatuur rijzen tot het in omvang verdubbeld is – ca. 2 uur.
- Kneed het deeg door, haal het uit de kom en vorm het tot een rechthoek. Druk het stevig in de broodvorm, druk het goed in de hoeken en beklop de bovenkant tot deze mooi glad is. Dek de vorm af en laat het weer rijzen tot de omvang bijna verdubbeld is – 45 minuten tot 1 uur. Bestuif de vingertoppen met bloem en druk kuiltjes van 1 cm diep in het gerezen deeg. Dek af en laat rijzen tot het deeg tweemaal zo hoog is – ca. 1 uur. Prik takjes rozemarijn in de kuiltjes en vul ze met olijfolie. Bestrooi met zeezout. Bak het 20-25 minuten in een voorverwarmde oven (220’C) goudbruin. Laat op een rooster afkoelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!