Erwtensoep Merkelbach

Gang Soepen
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 0,5 kg Spliterwten
  • 2,5 l water
  • 2 stuks Wortelen
  • 2 stuks Ui
  • 1 stuks Knolselderij
  • 2 stuks Prei
  • 0,5 bosje Peterselie
  • 0,5 bosje Selderij
  • 2 stuks Pastinaak
  • 1 stuks Varkenspoot
  • 2 stuks Kruidnagels
  • 0,5 bolletjes Nootmuskaat
  • 10 stuks Peperkorrels
  • 1 stuks Laurierblaadjes
  • 0,5 scheut Worcestersaus
  • 2 blaadjes Lavas
  • 125 g Varkensribben
  • 1 stuks Rookworst
  • 125 g Varkensbuik
  • 0,5 l Wijn. rood Bonarda. Argentinie

Instructies
 

  • Blancheer de varkenspoten, spek en ribben om het meeste schuim al te kunnen verwijderen. Spoel af en doe in de pan voor de soep.
  • Was de spliterwten.
  • Maak een bouquet garni van het groen van de prei, de helft van de wortelen. Steek in iedere ui een kruidnagel. Doe de lavas, laurier en geplette peperkorrels erbij. Doe dit alles in de pan met koud water en laat koken. Roer regelmatig om, want de spliterwten kunnen vast gaan zitten aan de bodem.
  • Snijd een brunoise van de wortel en knolselderij. Hak de peterselie fijn. Halveer de preien in de lengte en was af onder de kraan. Snijd dan in dunne plakjes.
  • Haal als de erwten gaar zijn het bouquet de uien en het vlees eruit. Haal het vlees van het bot en snijd fijn. Roer met een garde de erwten fijn, zodat de soep gebonden wordt. Doe de wortel en knolselderij en het vlees in de soep. Als de wortel en knolselderij gaar zijn, de prei erbij doen. Tegen het eind de peterselie erbij doen. Laat nu niet meer koken. Maak nu op smaak met de worcestersaus, zout en eventueel peper.
  • Bij grote hoeveelheden de soep op een oppervlakte uitspreiden en af laten koelen. De soep is de volgende dag het lekkerst.
  • Bij het serveren verse warme worst op de borden erbij doen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept