Banketbakkersroom CG
Ingrediënten
- 7 G de gélatine en poudre
- 33 G d'eau d'hydratation
- 300 G de lait
- 75 G de crème liquide
- 1 gousse de vanille
- 60 G de sucre semoule
- 18 G de poudre à crème
- 18 G de farine
- 60 G de jaunes d'œufs
- 20 G de beurre de cacao
- 35 G de beurre
- 20 G de mascarpone
Instructies
- Doe de gelatine in het water om het te laten zwellen. Verwarm de melk met de room in een pan. Laat het geschraapte vanillestokje gedurende 20 minuten trekken. Klop tegelijkertijd de suiker, roompoeder, bloem en eidooiers.
- Passeer het hete vanillemelkroommengsel door een zeef en giet het over het eimengsel. Zet de pan weer op het vuur en laat 2 minuten al roerende koken.
- Doe het vuur uit en voeg de cacaoboter toe. Voeg de gelatine, dan de boter, en ten slotte de mascarpone toe.
- Meng goed met een blender en laat snel afkoelen in de koelkast gedurende 30 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!