CURSUS AZIATISCH KOKEN

GENIET VAN VERRASSEND LEKKERE KEUKENS

Bijna iedereen is dol op Aziatisch eten. Dat is niet zo verwonderlijk aangezien de gerechten een explosie aan smaken geven door het gebruik van typische kruiden en specerijen.
Ik heb deze cursus opgebouwd in vier lessen, waarbij steeds een ander land centraal staat. In deze unieke cursus leer ik je spelenderwijs de grondbeginselen van de Indonesische, Sri Lankaanse, Thaise en Vietnamese keuken. Mocht je dat wat veel van het goede vinden, dan kun je ook een losse les boeken.
Met de recepten die je na afloop ontvangt, kun je het thuis nog eens dunnetjes overdoen.

Klinkt deze cursus je als muziek in je oren? Scrol naar beneden voor de details per les en om je in te schrijven.

Informatie

Deze cursus wordt gedaan bij een minimum aantal deelnemers van 10 personen. Je kunt je bijvoorbeeld per groep vrienden opgeven.

Deze cursus bestaat uit 4 lesavonden. Per les wordt een andere keuken belicht. Ook zijn de lessen los te boeken. Scroll naar beneden voor lesdetails.

Tijdstip

Van ±18.00 uur tot 22.30 uur.

Kosten

€475 per persoon voor de 4 lessen. Een losse les kost €125 per persoon. (Inclusief drankjes en koffie)

Inschrijven

Individueel of per groep.

Let op: Van deze cursus is tijdelijk alleen de Sri Lankaanse keuken beschikbaar.

Wil je iemand verassen met een cursus of workshop bij Cook Your Life? Reserveer dan een voucher via het contactformulier.

LES 1: Indonesisch

Als je aan Indonesië denkt, denk je waarschijnlijk aan mooi weer, surfen, tempels en adembenemende rijstvelden. Maar deze eilandengroep herbergt ook een bijzonder smakelijke keuken.
Tijdens de les maak je kennis met de kruiden en smaakmakers die ze in Indonesië gebruiken en leg ik een aantal kooktechnieken uit. We maken deze avond stoofvlees dat op je tong zal smelten en ook leer je hoe je een mals sateetje moet bereiden.

Tijdens het koken verdelen we de taken. Daarna kunnen we gaan genieten van de smakelijke gerechten die we samen hebben bereid. De recepten krijg je mee naar huis.

LES 2: Homemade curry’s uit Sri Lanka/India

Sri Lanka’s nationale gerecht is onmiskenbaar rijst en curry. Nu worden de beste curries door huisvrouwen gemaakt, dus die kun je alleen eten bij haar thuis. In restaurants staat namelijk de man in de keuken.

Tijdens deze les bereiden we een typische Sri Lankaanse maaltijd met rijst, diverse curries en bijgerechten waaronder een garnalencurry, een mangocurry en een gefrituurd auberginegerecht.

De Indiase keuken heeft veel invloed op de Shri Lankaanse keuken, we doen enkele oude Vedische gerechten in deze les om even stil te staan bij de oude tradities van deze keuken en filosofie.

Tijdens het koken verdelen we de taken. Daarna kunnen we gaan genieten van de smakelijke gerechten die we samen hebben bereid. De recepten krijg je mee naar huis.

LES 3: Vietnamees

Vietnam kent een verrassend lekkere keuken. Naast rijst en vissaus gebruiken Vietnamezen veel kruiden en specerijen die elk gerecht omtoveren in een feest voor de smaakpapillen. Of je nu een bahn mi eet of gegrilde zalm met peper, je smaakpapillen worden altijd positief verrast.
Deze les werken we veel met verse groentes en maken we onder andere de typische Vietnamese springrolls. Daarnaast maken we een gerecht met inktvis en leer ik je hoe bijzonder gekaramelliseerd varkensvlees smaakt.
Tijdens het koken verdelen we de taken. Daarna kunnen we gaan genieten van de smakelijke gerechten die we samen hebben bereid. De recepten krijg je mee naar huis.

LES 4: Thais

Specifiek voor de Thaise keuken is om in iedere maaltijd de vijf smaaksensaties te verenigen, te weten pittig, zuur, zoet, zout en (eventueel) bitter. Ook het enthousiaste gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden is typisch voor Thaise gerechten. We bereiden deze les de karakteristieke Thaise vissoep en viskoekjes en ik leer je de fijne kneepjes van een stoofcurry.

Tijdens het koken verdelen we de taken. Daarna kunnen we gaan genieten van de smakelijke gerechten die we samen hebben bereid. Volgens goed Thais gebruik komt de complete maaltijd in een keer op tafel en eet je de gangen door elkaar: Dè manier om verschillende smaken tegelijk te ervaren. De recepten krijg je mee naar huis.