Colombiaanse ananascustard

Gang Nagerecht
Porties 6

Ingrediënten
  

Custard

  • 350 g Ananas
  • 150 g Bastersuiker
  • 4 stuks Eieren

Karamel

  • 4 el Suiker
  • 1 stuks Limoensap

Instructies
 

  • Pureer de stukjes ananas tot een glad geheel. Doe de puree in een pan en voeg de suiker toe. Kook 5 minuten tot het mengsel met een derde is geslonken. Het mengsel dient vrij dik te zijn, maar niet zo dik als jam. Voeg zo nodig wat water toe. Doe in een kom en laat afkoelen. Maak de saus. Verhit de kristalsuiker in een steelpan op matig vuur. Schud de pan zodra de suiker langs de rand begint te karameliseren; roer niet. Neem de pan van het vuur zodra alle suiker is gesmolten en de karamel goudbruin is. Roer het cirtoen sap erdoor, pas op, want het kan spatten. Voeg het sap beetje bij beetje toe. Verdeel de karamel over de vormpjes en zorg ervoor dat de bodem bedekt is met saus. Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer de losgeklopte eieren door het afgekoelde ananasmengsel. Verdeel hetmengsel over de vormpjes. Zet ze in een braadslee. Giet in de braadslee zoveel warm water dat de vormpjes to the helft van de rand in het water staan. Dek af met aluminiumfolie en bak 45 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen. Stort de puddinkjes vlak voor het serveren op bordjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept