Citroenravioli met geitenkaas

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Pastadeeg

  • 330 g bloem
  • 3 stuks eieren
  • 0,25 tl kurkumapoeder
  • 3 el olijfolie
  • 3 stuks citroenschil geraspt
  • semolina

Vulling

  • 300 g zachte geitenkaas
  • 0,5 tl zout, Maldon
  • 1 snufje chilivlokken
  • 1 stuks eiwit

Service

  • 2 tl roze peperkorrels
  • 1 tl dragon fijngehakt
  • olijfolie
  • 1 stuks rasp van citroen

Instructies
 

Pastadeeg

  • Klop de olie en de eieren door elkaar. Meng het kurkumapoeder, citroenrasp en de bloem. Maak een ring van het bloemmengsel op je werkblad en giet daarin de eieren. Kneed het geheel langzaam tot een soepel maar niet te vochtig deeg. ALs het deeg te vochtig is, doe je er nog wat bloem bij. Wikkel in plasticfolie en leg in de koelkast.
  • Draai het deeg dan in de pastamachine tot dunnen vellen. Bestrooi het aanrecht met semolina om plakken te voorkomen. Leg een theedoek over de vellen om uitdrogen te voorkomen.

Vulling

  • Doe alle ingredienten voor de vulling in een kom en prak met een vork door elkaar.
  • Leg op de plakken pasta een bolletje vulling en leg een andere plak past hierboven op. Druk voorzichtig met je vingers de deeglappen op elkaar, zo dat de lucht er tussenuit gaat. Steek de ravioli's dan met een pastasteker uit. Zorg ervoor dat de randen goed dicht zijn. Als het deeg te droog is, kun je het insmeren met wat eiwit, dat plakt beter.
  • Kook de pasta beetgaar in ongeveer 5 minuten in een pan met zout water. Verdeel de ravioli's over de borden en bestrooi met de roze peperkorrels , dragon en citroenrasp. Besprenkel met wat olijfolie.
Bron: Ottolenghi Plenty
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept