Chili con carne
Ingrediënten
- 2-3 stuks gedroogde anchopepers
- 2-3 stuks gedroogde chipotlepepers
- 1 stuks evt. 1 gedroogde cascabelpeper voor extra pit
- 1 liter kippen- of runderbouillon
- 1 kg runderstooflappen of sukadelappen
- 3 el olie
- zout en peper
- 2 stuks uien
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 stuks lente-ui
- 4 takjes verse koriander of peterselie
- 400 g kidneybonen droog: etmaal ervoor weken. Laatste uur met de chili mee laten pruttelen.
Instructies
- Rooster de gedroogde pepers op middelhoog vuur in een droge pan tot de aroma’s vrijkomen. Verwarm de bouillon tot net onder het kookpunt. Doe de gedroogde pepers in een kom en giet er ca. 200 ml bouillon overheen. Laat ca. 30 minuten weken.
- Verhit een grillpan. Wrijf het vlees in met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril het vlees ca. 1 minuut per zijde in de grillpan. Neem uit de pan en laat afkoelen.
- Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit 1 el olie in een ruime braadpan en fruit er de ui en de knoflook ca. 4 minuten in. Snijd het vlees in grove blokjes van ca. 3×3 cm. Pureer de pepers met het weekvocht fijn.
- Voeg de peperpuree, het kaneelpoeder en het komijnpoeder toe aan het uimengsel. Voeg het vlees toe en schenk er de bouillon overheen tot het vlees net onderstaat.
- Stoof de chili afgedekt op laag vuur of in de oven (ca. 125°C) in ca. 4 uur zacht en gaar. Was de koriander, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Garneer met de lente-ui en de verse koriander. Lekker met tortilla’s of kidneybonen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!