Bramentaart

Porties 1 taart 18 cm

Ingrediënten
  

Deeg

  • 590 g pâte sucrée zanddeeg
  • 100 g eigeel
  • 25 g slagroom

Amandel-bramen créme

  • 100 g amandelcreme frangipane
  • 50 g bramen
  • olijfolie een paar scheutjes

Banketbakkersroom

  • 90 g melk
  • 10 g room
  • 1 stokje vanille
  • 20 g eigeel
  • 10 g suiker
  • 5 g melkpoeder of maizena
  • 5 g bloem
  • 6 g cacaoboter
  • 10 g gelatine
  • 70 g water
  • 10 g boter
  • 10 g mascarpone

Bramenmarmelade

  • 200 g bramen
  • 100 g suiker
  • 15 g citroensap
  • 2 g pectine NH

Montage

  • 180 g bramen
  • 40 g olijfolie

Instructies
 

Taartdeeg

  • Maak het deeg een dag van tevoren en laat een nacht in de koelkast rusten.
  • Bak de taart de volgende dag 25 minuten op 160°C. Laat een beetje afkoelen.
  • Meng de eigelen met de room en bestrijk de binnenkant en buitenrand van de taart ermee. Zet dan nog 10 minuten in de oven.

Amandel-bramen créme

  • Maak de amandelcréme of frangipane volgens recept. Doe in een spuitzak en spuit de bodem van de taart ermee in. Zet de bramen in de amandelcréme en laat 10 minuten in de oven bakken. Sprenkel meteen wat olijfolie over de taart als zij uit de oven komt.

Banketbakkersroom

  • Maak een banketbakkersroom volgens recept. Meng de mascarpone erdoor. Laat even rusten en breng het dan aan op de taartbodem.

Bramenmarmelade

  • Laat 50 g suiker apart voor de pectine.
  • Doe de bramen met de rest van de suiker en het citroensap in een pan en breng voorzichtig aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Meng de pectine met de suiker en doe bij de bramensaus. Meng met de staafmixer tot alles is opgelost en je een gladde marmelade hebt. Laat nog een minuut doorkoken en zet dan weg om af te koelen.

Montage

  • Breng de marmelade op de banketbakkersroom op de taartbodem en strijk glad.
  • Besprenkel de bramen met weinig olijfolie.
  • Zet de bramen naast elkaar en tegen elkaar aan op de marmelade. Begin aan de rand en werk al cirkelend door naar het midden.
  • De taart is nu klaar om te serveren. Zet hem koel weg.
Bron: Cédric Grolet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept