Bonencrème
Ingrediënten
- 170 g witte bonen
- 250 g Room
- Zout
- Tijm
- 0,5 stuks Citroen sap
- 1 el Crème fraiche
- 100 gram Groentebouillon
- 1 stuks Chili peper
- 1 dl Olijfolie
- 1 el zwarte olijven
Instructies
- Laat de bonen 1 nacht weken in water en giet ze af. Doe de geweekte bonen in een vacuümzak met room, zout en tijm en trek deze vacuüm. Stoom de bonen drie uur in de oven op 100 °C.
- Draai de witte bonenpuree, bouillon en olijven in de blender en breng op smaak met rode peper, olijfolie, citroensap, crème fraiche en zout. Voeg de bouillon langzaam toe, de crème moet niet te dun worden. Ze moet niet uitlopen op het bord. Verwarm voor het opdienen en besprenkel met wat olijfolie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!