Bonbon van ossenworst

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Amuse
Keuken Hollands
Porties 50 halve bollen 35 mm

Ingrediënten
  

  • 500 g Ossenworst
  • 80 g Crème fraiche
  • 80 g Mayonaise
  • 5 g Bieslook
  • 0,5 l Amsterdamse ui sap
  • 5,1 g Vegetal of Kappa
  • 1 mespunt Gele kleurstof

Instructies
 

  • Meng 500 gram ossenworst, 80 gram mayonaise en 80 gram crème fraîche in de keukenmachine. Draai het mengsel tot een smeuïge massa en meng er tenslotte wat fijngesnipperde bieslook doorheen. Spuit het in gewenste vormen en vries in.
  • Pers grote Amsterdamse uien in een sapcentrifuge uit. Kleur het sap iets bij met druppeltje gele kleurstof. Voeg op 1 liter sap, 8 gram kappa (plantaardige geleimaker) (5,1 g op 0,5 l Vegetal) toe en breng het al roerend aan de kook. Steek de ossenworstbonbons bevroren op een satéprikker en dompel deze 1 à 2 keer onder in de gelei. Laat de bonbons ontdooien om deze te serveren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept