Bloemkool drie bereidingen met hazelnoot
Ingrediënten
- 1 stuks Witte bloemkool
- 1 stuks Groene bloemkool
- 2 dl Room
- 0,5 l Melk
- 1 tl Vadouvan
- 2 el Hazelnoten
- 100 g zachte geitenkaas
- 1 scheutje Notenolie
Instructies
Bloemkool couscous
- Halveer de witte bloemkool en pluk de roosjes eraf. Doe ze in de keukenmachine en draai ze in couscous. Doe hetzelfde met de groene bloemkool.
- Zet een pan water op tot het kookt en stoom de couscous daar 2 minuten boven. Laat snel afkoelen in ijswater en droog ze op keukenpapier. Bestrooi met fijn zeezout en Malabar peper uit de vijzel. Meng de twee kleuren bloemkoolcouscous met een klein scheutje notenolie.
Geroosterde bloemkool
- Snijd een deel van de halve bloemkool in dunne plakken op de mandoline.
- Rooster of grill de plakken aan beide kanten tot ze een beetje bruin zijn en zet ze opzij tot gebruik.
Bloemkoolcrème
- Hak de rest van de witte bloemkool in stukjes en kook ze in de melk met wat water gaar.
- Giet af en bewaar het kookvocht. Maak van de bloemkool een puree met de blender of staafmixer. Voeg de vadouvan, zout en peper toe. Meng er ook wat kookvocht door, zodat je een crèmige substantie krijgt.
Groene bloemkool
- Snijd van de groene bloemkool de puntige delen af en blancheer ze in gezouten water. Houd ze warm tot gebruik.
Hazelnoten
- Verdeel de hazelnoten op een bakplaat en zet ze een kwartier in de oven op 150ºC. Stort ze daarna direct op een koud oppervlak zodat ze niet verder roosteren.
- Hak de hazelnoten in grove stukjes.
Service
- Verwarm de borden voor.
- Leg een dikke streep bloemkoolcrème op ieder bord. Zet hierin de geroosterde bloemkool flinters rechtop. Zet ook de geblancheerde groene bloemkoolstukjes in de crème. Bestrooi rondom met de hazelnoten, gebrokkelde geitenkaas en de bloemkoolcouscous.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!