Bladerdeeg 4, CH

Gang Brood, Patisserie
Keuken Hollands
Porties 2 kg

Ingrediënten
  

  • 5 dl water
  • 500 g Boter koud, voor het deeg
  • 30 g Zout
  • 1350 g Bloem
  • 650 g Boter koud, voor het toeren

Instructies
 

  • Maak van alle ingredienten, behalve de boter voor het toeren, een stevig deeg. Laat het dan 1 uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een vierkant en laat het midden wat hoger. Bedek het hogere midden van de deegplak met de boter voor het toeren. Vouw alle vier de hoeken strak om de boter. Rol voorzichtig uit tot een lange plak en vouw in drieën. Leg dan weer in de koeling voor 30 minuten.
  • Rol het deeg uit tot een plak van 65x65 cm. Vouw het deeg in drieën en vouw deze lange plak eveneens in drieën. Het deeg heeft nu de eerste toer gehad. Laat het nu weer een half uur in de koeling rusten.
  • Herhaal de vorige stap nog 2 keer en laat steeds een half uur rusten.
  • Snijd dan het stuk af dat je nodig hebt en leg de rest eventueel in kleinere porties in de vriezer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept