Bitterbal van doperwten en saffraanmayo

Gang Amuse
Porties 12

Ingrediënten
  

Vulling

  • 250 g Doperwten
  • 2 stuks Eidooier
  • 1 dl Slagroom
  • 25 g Boter
  • 25 g Bloem
  • 1 snufje Nootmuskaat
  • Frituurolie

Vulling

  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout

Paneren

  • 2 el Bloem
  • 1 stuks Eieren
  • 4 el Paneermeel

Instructies
 

  • Pureer ruim de helft van de doperwten met de eidooiers en slagroom in de keukenmachine. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat deze 1 minuut gaar worden. Roer de gepureerde erwten erdoor en blijf roeren tot de eidooiers zich beginnen te binden. Haal de pan van het vuur en breng de puree op smaal met nootmuskaat, peper en zout. Prak met een vork de rest van de erwten en schep ze door de puree. Laat de puree minstens een uur in de koelkast opstijven. Vorm van de puree balletjes en rol ze door de bloem. Rol ze hierna door een losgeklopt ei, door de bloem en weer door het ei. Rol ze door het paneermeel, nogmaals door het ei en tenslotte nog een keer door het paneermeel. Verhit de frituurolie tot 180 graden en frituur de bitterballen met vier tegelijk in 2-3 minuten gorudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept