Bisque van garnalen met mosselen of kokkels
Ingrediënten
- 200 g Garnalen Hollandse
- 1 stuks Wortelen
- 1 stuks Ui
- 1 Stengel Bleekselderij
- 2 glas Witte wijn
- 1 stuks Prei
- 1 el Tomatenpuree
- 125 ml Room
- 1 el Olijfolie
- 1 dl Mayonaise
- 1 teentje Knoflook
- 0.25 stuks Citroensap
- 1 snufje Cayennepeper
- 5 Stengel Bieslook
- 500 g Kokkels Of mosselen
- 4 sneetje Croutons Van wit brood
Instructies
- Pel de garnalen en bewaar ze in de koeling. Fruit de garnalenschillen met de tomatenpuree in hete olijfolie even aan. Snij intussen de groentes (wortel, prei, ui, bleekselderij) grof en doe ze bij de garnalenschillen. Blus af met 1 glas witte wijn en vul met water zodat alles net onder staat. Laat dit ruim een half uur zachtjes sudderen. Kook intussen de mosselen of kokkels met een glas witte wijn net gaar, giet af, bewaar het kookvocht en voeg bij de garnalensoep. Doe de warme soep in een keukenmachine en laat even draaien zodat het een puree wordt. Doe dit mengsel in een vergiet en vang het vocht op. Duw met een stevige lepel op de massa zodat al het vocht er uit loopt. Gooi de uitgelekte garnalenmassa weg en zet het vocht weer op het vuur. Laat even inkoken. Voeg de slagroom toe, laat weer inkoken, roer en voeg zout, peper en/of citroensap toe. Snij mooie kleine croutons van het brood en laat deze in een warme oven helemaal drogen. Haal de helft van de kokkels uit de schelp. Doe deze met de garnalen in de hete soep. Leg de andere helft van de kokkels in 6 borden en giet de hete soep er over heen. Geef er de croutons en rouille bij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!