Baeckeofe van varken

Gang Hoofdgerecht, Hoofdgerecht vlees
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Varkenspoot gekookt
  • 600 g Varkensschouder
  • 600 g Varkensribben
  • 300 g Varkensbuik gerookt
  • 5 dl Riesling
  • 2 stuks Sjalotje
  • 2 teentje Knoflook
  • 2 stuks Wortelen
  • 2 Stengel Bleekselderij
  • 1 Aardappelen
  • 500 Ui
  • 150 g Bloem
  • 50 g Reuzel

Instructies
 

  • Schrap de wortel en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de teentjes knoflook en de sjalotten. Snijd de bleekselderij in stukjes. Doe de groenten in een bak en overgiet met de Riesling.
  • Spoel het vlees af. Snijd de schouder en de poten in grote stukken en het ribstuk in koteletten. Leg ze in de bak met marinade en laat het geheel 12 uur marineren in de koelkast.
  • Schil de aardappels en pel de uien. Snijd beide in dikke plakken. Wrijf een gietijzeren pan in met de reuzel en vul hem met de helft van de aardappelen, daarna met de helft van de uien. Schep hierboven het vlees en de groenten uit de marinade. Voeg daarna de resterende aardappeles en uien toe. Bedek het geheel met de marinade.
  • Sluit de stoofpot hermetisch af met kleefdeeg. Bak het in een oven op 200 ºC en daarna 2 uur op 160 ºC. Serveer het gerecht in de pan en haal het deeg er pas aan tafel af.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept