Barbequesaus klassiek
Ingrediënten
- 4 blikjes tomaatstukjes 0,5 literblik
- 3 stuks Ui fijn gehakt
- 6 teentjes Knoflook gesnipperd
- 1 theelepel chilipoeder
- 0,25 theelepel gemalen koriander
- 0,25 theelepel gemalen komijn
- 1 dl melasse
- 1 dl Bruine suiker
- 1,75 dl Appelazijn
- 0,5 dl witte natuurazijn
- 2 eetlepels Worcestershiresaus
- 1 dl plantaardige olie
- naar smaak zout en peper
Instructies
- Verhit de plantaardige olie in een niet reactieve braadpan of sauspan en sauteer de uien en knoflook tot deze zacht en iets gebruind zijn.
- Voeg zout, chilipoeder, komijn, koriander, melasse en suiker toe aan de pan en roer dit goed elkaar. Breng aan de kook en laat het 3 minuten op een laag vuur staan.
- Voeg er de tomatenstukjes aan toe en de appelazijn. Goed roeren en aan de kook brengen.
- Laat de saus 2-3 uur sudderen op een laag pitje. De barbecuesaus wordt nu dikker en donkerder.
- Haal de pan van het vuur en doe er de witte azijn en Worcestershiresaus bij. Breng het op smaak met zout en peper.
- Doe de nu nog ongelijkmatige barbecuesaus in een blender of foodprocessor, doe er tenminste 2 koppen water bij en blend tot het glad is geworden. Je kunt deze saus meteen gebruiken of in een pot doen en in de koelkast bewaren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!