Auberginetaartjes met eekhoorntjesbrood
Ingrediënten
- 400 g Aubergine
- 1 teentje Knoflook
- 100 g Eekhoorntjesbrood gedroogd
- 40 g Boter
- 30 g Bloem
- 4 dl Melk
- 20 g Paneermeel
Instructies
- Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood zacht worden in lauw water. Snijd de aubergines in blokjes en leg ze een uur in water met zout, zodat ze hun bittere smaak veliezen. Laat ze uitlekken, dep ze droog en doe ze met een scheutje olie in een ovenschaal. Dek hem af met aluminiumfolie en zet hem een kwartier in een matig hete oven (150 graden). Fruit intussen de knoflook in wat olie luchtbruin en haal dan de knoflook eruit en gooi weg. Knijp het eekhoorntjesbrood uit en dep droog. Bak het eekhoorntjesbrood in dezelfde olie een minuut of tien en pureer ze tot een romige massa. Verwarm de melk. Smelt in een andere pan de boter. Roer er eerst de bloem en dan beetje bij beetje de hete melk door. Blijf goed roeren tot een gladde saus is ontstaan. Roer er dan de paddestoelenpuree en vervolgens de aubergineblokjes door. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk 6 vormpjes met olie, bestrooi ze met paneermeel, vul ze met de massa en zet ze 20 minuten in een oven van 180 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!