Ananas chutney

Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuks ananas middelgroot
  • 1 el ghi
  • 1 tl komijnzaad
  • 0,5 tl kurkuma
  • 2 stuks gedroogde peper
  • 4 el water of sap van de ananas
  • 40 g rietsuiker

Instructies
 

  • Maak de ananas schoon en snijd hem in stukjes.
  • Verhit de ghi in een pan en bak hierin het komijnzaad en de pepers tot ze bruin worden. Strooi de kurkuma erin en voeg meteen de ananas toe. Laat alles onder goed roeren 5 minuten bakken en voeg dan het water toe. Doe een deksel op de pan en laat op llaag vuur een kwartier koken, af en toe roeren.
  • Haal de deksel van de pan rnlaat de chutney doorkoken tot het meeste vocht verdampt is. Roer er tenslotte de suiker doorheen en laat nog 10 minuten koken, zodat de chutney dik wordt.
  • Dit kan heet en lauw geserveerd worden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept