American pancakes

Keuken Hollands
Porties 8 pancakes

Ingrediënten
  

Beslag

  • 2 stuks biosinaasappels
  • 250 g Bloem
  • 25 g Suiker
  • 0,5 tl Bakpoeder
  • 2 stuks eieren L
  • 180 ml Karnemelk
  • 50 g boter gesmolten + extra om te bakken
  • 120 ml bruisend water

Garnituur

  • 3-4 stuks medjool-dadels
  • 50 g pistachenoten licht geroosterd en gehakt
  • dadelsiroop naar smaak

Instructies
 

Beslag

  • Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en een flinke snuf zout in een kom.
  • Klop de eieren los met de sinaasappelrasp, karnemelk en boter. Meng met het bloemmengsel. Klop op het laatst het bruisend water erdoor en meng goed. Wat klontjes is niet erg.
  • Gebruik 2 grote koekenpannen en bak telkens 3 pancakes in een pan. Smelt in een pan wat boter op halfhoog vuur. Schep telkens een lepel beslag in de pan en bak ± 2 min. of tot er aan de bovenkant belletjes komen en de randjes droog zijn. Draai om en bak de andere kant nog ± 1,5 min. Houd de pancakes losjes afgedekt warm in een warme oven, 60ºC.

Garnituur

  • Snijd de schil van beide sinaasappels er dik af en snijd het vruchtvlees in halve plakjes of partjes. Snijd de dadels in stukjes en meng met de sinaasappel. Stapel de pancakes op, schep het sinaasappelmengsel erop, bedruppel met dadel- siroop en bestrooi met de pistachenoten.

Varianten

  • Je kunt de sinaasappels weglaten en dan de pancakes bedekken met een ander sausje. Met bosvruchten en/of vers fruit. Wat crème fraiche is ook lekker erbij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept