Albondigas
Ingrediënten
- 230 g Gehakt. half om half
- 4 stuks Lente-ui
- 2 teentje Knoflook
- 2 el Kaas. Parmezaanse
- 2 tl Tijm
- 1 el Olijfolie
- 3 stuks Tomaat
- 2 el Wijn, rood
- 2 tl Rozemarijn
- 1 snufje suiker
Instructies
- Doe het gehakt in een kom en voeg bosuitjes, knoflook, parmezaanse kaas, thijm en flink veel zout en peper toe. Meng alles goed en kneed balletjes van 20 g per stuk. Verhit de olijfolie ineen grote pan met dikke bodem en braad de gehaktballetjes ongeveer 5 minuten tot ze bruin zijn. Voeg de gehakte tomaten, wijn, rozemarijn en suiker toe, plus zout en peper indien nodig. Laat het geheel afgedekt circa 15 minuten sudderen tot de tomaatjes papperig en de balletjes gaar zijn. Proef, maak op smaak en serveer heet. Garneer met thijm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!