Aardappel, salie en pancetta uit de oven
Ingrediënten
- 1,4 kg Aardappelen, Rozeval
- 200 g Pancetta
- 8 el Olijfolie
- 2 bosjes Salie
- 8 teentjes Knoflook
- 4,5 dl Crème fraiche
- Zout
- Peper
- 100 g Kaas. Parmezaanse
Instructies
- Zet de oven op 190°C. Snijd de panchetta in kleine stukjes. Hak de salie grof. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de pancettaplakjes op een halfhoog vuur tot ze bruin zijn. Roer er dan de salieblaadjes en de in plakjes gesneden knoflook door. Bak dit samen nog een minuut door. Haal de pan van het vuur. Snijd de ongeschilde aardappels in parten, halve maantjes. Meng in een grote kom de aarappelparten met de inhoud van de koekenpan en de crème fraiche. Bestrooi met peper en zout. Doe het aardappelmengsel in een braadslee. Dek hem af met aluminiumfolie en zet 50 minuten in de oven. Verwijder na 30 minuten de folie zodat het oppervlak van de schotel bruin wordt. Strooi er 5 minuten voor het eind van de baktijd de Parmezaanse kaas over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!