Gluten- en gistvrij brood

Gang Brood
Keuken Glutenvrij
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 300 gr Rijstmeel
  • 150 gr Boekweitmeel
  • 100 gr Hazelnoten amandelen
  • 75 gr pompoenpitten lijnzaad, zonnebloempitten
  • 5 stuks Gedroogde abrikoos
  • 0,5 theelepel Natrium bicarbonaat baking soda
  • 1 Snufje Zeezout
  • 5 dl Griekse yoghurt naturel 5-6dl

Instructies
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Hak de noten en de abrikozen grof. De zaden kun je heel laten. Doe alle droge ingredienten in een grote kom. Voeg de Griekse yoghurt toe en kneed het beslag goed door. Neem een bakvorm en vet deze even in met kokosolie of roomboter. Voor dit brood heb ik een siliconen cakevorm gebruikt. Doe het mengsel in de bakvorm en strijk het oppervlakte glad met een lepel. Zet de bakvorm voor 55-60 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden. Zorg dat hij zo laag mogelijk in de oven staat. Je kan checken of hij gaar is door met een sateprikker in het brood te prikken. Kleeft het brood eraan, dan moet hij nog langer bakken. Laat hem na het bakken even afkoelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept