INTENSIEVE KOOKCURSUS

 UNIEK IN ZIJN SOORT EN EEN ONVERGETELIJKE ERVARING

Je kunt al best aardig koken maar je zoekt verdieping en wil echt álles weten op kookgebied. Of misschien overweeg je om van je hobby je beroep te maken en ben je op zoek naar een chef die je alle skills leert en bij wie je eventueel zou kunnen assisteren in het geval je meer ervaring wilt opdoen.

Is het je ambitie om naar het niveau van chef toe te werken en daarnaast ervaringen met andere kookliefhebbers te delen? Dan is deze intensieve kookcursus van Cook Your Life echt iets voor jou. Je krijgt alle ruimte om met je eigen creativiteit te koken en vindt tegelijkertijd de persoonlijke aandacht en verdieping die je zoekt.

Heb ik je interesse gewekt? Scroll naar beneden om de details te lezen.

Informatie

Scrol naar beneden om meer te lezen over de lessen en download het programma.
De cursus bestaat uit 5 lessen. De volgende cursus vindt plaats in november 2021.

De groepsgrootte is maximaal 6 personen zodat je de aandacht krijgt die je verdient.
Na afloop van de cursus krijg je een map met receptuur mee plus een Cook Your Life keukendoek.

Tijdstip

De lessen vinden dagelijks plaats tussen ± 10.00 uur en 17.00 uur. Op dag 2 dineren we aan de chef’s table in het Rijks.

Kosten

€ 1500 per persoon voor 5 dagen, €325 per persoon voor 1 dag.

NB: De prijs is gebaseerd op een groep vanaf 4 personen.

Inschrijven

Individueel of per groep.

Wil je iemand verrassen met een cursus of workshop bij Cook Your Life? Reserveer dan een voucher via het contactformulier.

Dag 1, 22 november

Tijdens de eerste les maken we verschillende soorten bouillons en een aantal klassieke recepten, die je helpen om je skills verder te ontwikkelen. We koken meerdere gangen, besteden ook zorg aan de opmaak van de borden en genieten gezamenlijk van onze kookkunsten.

Dag 2, 23 november

Na de koffie in het atelier bespreken we het menu van de dag en bezoeken we een van mijn favoriete, ambachtelijke slagers, in hartje Amsterdam. Hij geeft ons een workshop uitbenen en vertelt over het belang van goed snijden. Leuk en leerzaam! Terug in het kookatelier bereiden we een klassiek Nederlands gerecht en passen we verschillende technieken toe, waaronder sous vide koken.

’s Avonds dineren we in het Rijks waar gekookt wordt volgens de Hollandse traditie met lokale producten, maar op met creatieve en nieuwe technieken.

Dag 3, 24 november

Dag 3 staat in het teken van brood en viennoiserie, ofwel je bakkersvaardigheden verfijnen. We bespreken verschillende brooddeegsoorten en gaan uiteraard veel bakken, waaronder brood en luxe broodjes zoals croissants.

In de middag ga je in een boot het water op om te varen naar onze wijnleverancier. Hier doe je een wijnproeverij. Terug zin de keuken ga je verder met de kookcursus en proef je de gerechten met de wijnen die we van onze leverancier hebben meegenomen.

Dag 4, 25 november

Na de koffie met wat lekkers verlaten we de stad voor het platteland. We doen onze inkopen bij een bijzondere boerderij met een missie: Het leveren van de mooiste producten van boeren, tuinders en telers en mensen laten genieten van voedsel met een authentieke smaak.
De boerderij biedt een uitgebreide sortering vlees van eigen boerderij, groenten van de volle grond, wijnen en boerenkazen, maar ook verse vis, brood en chocolade van lokale producenten. Heerlijk om rond te snuffelen en eventueel voor thuis nog wat mooie producten in te slaan.
Terug in het kookatelier krijg je de ruimte om met eigen creativiteit te koken, en je technieken te verbeteren.

Dag 5, 26 november

De Nederlandse keuken heeft ook een traditie op patisserie gebied. Je leert enkele typisch Nederlandse taartjes maken, maar ook internationaal gebak komt aan de orde. In de middag word je uitgedaagd om zelf een gerecht te maken, gebaseerd op wat je deze week geleerd hebt. Een creatief einde van de week!

Two friends and I recently had the great fortune to experience a cooking lesson with Chef Leo. We were visiting Amsterdam and I always like to take a cooking class when I travel. This was by far my best experience. Chef Leo is both welcoming and very knowledgeable and was able to easily accommodate our various levels of experience. Chef Leo introduced us to a new cooking method and Michelin Star recipes that I am now creating in my own kitchen. I highly recommend checking in with him if you’re visiting Amsterdam!

Leo is a very passionate chef and has a lot of patience. I loved to cook and was, in my opinion, pretty good at it. But now I have the feeling that I am more free-flowing. With the ingredients I have at home I can make nice dishes without a recipe, based on all the knowledge I gained in class. Leo listens well and is more than willing to change the agenda if there are things, techniques or ingredients you would like to try. Also, we received all the recipes. I’ve used them several times since I return home. If I didn’t live in another country, I would have taken another class at Leo’s cooking school.