Pulled porc
Ingrediënten
- 1,5 kg varkensnek procureur
- 3 el Zonnebloemolie
Voor de rub
- 5 el bruine basterdsuiker
- 1 el Kurkuma
- 1 el uienpoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el Cayennepeper
- 3 el Paprikapoeder
- 3 el Zeezout
Voor de glaze
- 200 g perzikenjam
- 75 ml barbecuesaus
- 30 ml whisky
- 4 el Honing
Instructies
- Haal de varkensnek 1 uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 150ºC.
- Wrijf de varkensnek royaal in met de rub. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de nek rondom bruin.
- Leg de varkensnek op het rooster in het midden van de Zet er een braadslee onder. Steek een kernthermometer tot in de kern van het vlees. Stel deze in op een kerntemperatuur van 86 graden. Geen paniek als de kerntemperatuur in het begin snel stijgt en vervolgens lang tussen de 70 en 76 graden blijft hangen. De temperatuur zal misschien zelfs nog iets dalen. Het totale proces kan wel 6 tot 7 uur in beslag nemen. Neem de varkensnek uit de oven als de kerntemperatuur is bereikt en verpak in aluminiumfolie. Laat minstens een uur rusten.
- Doe alle ingrediënten voor de glaze in een pannetje en breng onder regelmatig roeren aan de kook. Laat circa 10 minuten zachtjes koken. Haal het vlees uit de folie en trek met twee vorken uit elkaar. Meng de glaze erdoor. Lekker tussen sneetjes gegrild wit brood met koolsla en zoetzure groenten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!