Suikerdeeg

Gang Patisserie
Keuken Frans
Porties 570 gram

Ingrediënten
  

  • 250 g bloem
  • 100 g boter niet te koud, in kleine blokjes
  • 100 g poedersuiker
  • 1 mespunt zout
  • 2 stuks eieren kamertemperatuur

Instructies
 

  • Maak een bergje van de bloem op het aanrecht. Vorm er een kuiltje in. Doe er de boter,de suiker en het zout in en meng met je vingertoppen door elkaar. Er moet een kruimelig mengsel ontstaan.
  • Maak er nu opnieuw een kuiltje van en doe daar de eieren in. Werk ze met je vingertoppen door het deeg tot het aan elkaar plakt. Kneed het dan een paar keer met je handpalmen, het moet glad en soepel aanvoelen. Maak er dan een rol of bal van en berg in plasticfolie op in de koelkast, zeker een half uur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept