Gemberijs
Ingrediënten
- 100 g Gember
- 500 ml Volle melk
- 5 stuks eidooiers
- 150 g Suiker
- 1 g Zout
- 250 ml Slagroom
- 5 g Maanzaad
Instructies
- Snijd de gember in dunne plakjes en breng samen met de melk en de room net tegen de kook aan en laat het 15 minuten trekken op laag vuur. Neem de pan van het vuur en zeef de melk. Schenk de vla uit de pan in een metalen kom. Laat onder regelmatig roeren afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de vla nog minimaal een uur in de koelkast. Een nacht is beter.
- Klop de eierdooiers met de suiker tot een romige dikke crème.
- Schenk al kloppend de hete gembermelk in een dunne straal bij het dooiermengsel. Schenk alles terug in de pan en voeg het zout toe. Verwarm het mengsel op matig vuur en roer steeds goed met een houten lepel over de bodem van de pan tot het mengsel licht bind. Handig is om een thermometer te gebruiken. Bij 80° C zijn de dooiers gaar.
- Giet het mengsel in de ijsmachine en draai het in ± 1/2 uur tot een romig gember ijs. Strooi er wat maanzaad overheen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!