Pepernoten

Porties 70 stuks

Ingrediënten
  

  • 250 g patentbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 g donkere basterdsuiker
  • 4 tl speculaaskruiden
  • 1 snufje zout
  • 100 g boter zacht
  • 6 el melk

Instructies
 

  • Doe alle droge ingredienten in een kom en meng goed door elkaar.
  • Doe dan de boter in kleine stukjes plus de melk in de kom en meng alles goed door elkaar.
  • Kneed met je handen tot je een stevig deeg hebt.
  • Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier..
  • Maak van het deeg kleine balletjes, zo groot als een knikker. Leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat.
  • Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven en laat even afkoelen. Dan kun je ze in een trommel doen tot ze helemaal afgekoeld zijn en opeten of maximaal 1 week bewaren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept