Ravioli met spanakopitta vulling

Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Raviolideeg

  • 400 g T00 bloem of, bij gebrek daaraan, T45
  • 1 stuks heel ei
  • 8 stuks eidooiers
  • Zout

Spanakopitta vulling

  • 1,5 kg verse spinazie
  • 6 stuks witte uien
  • 2 el olijfolie
  • 250 g feta
  • 250 g kasseri of jonge schapenkaas
  • ¾ bosje peterselie
  • ¾ bosje dille
  • 2 stuks eieren
  • zout
  • peper

Bereiding en afwerking

  • 50 g boter
  • 5 cl kippenbouillon
  • een paar kozani saffraandraadjes
  • 1 stuks salieblaadje
  • olijfolie

Instructies
 

Raviolideeg

  • Maak de dag ervoor, in een kom of op een schoon werkblad, een kuiltje met de bloem. Voeg de eieren toe in het midden en voeg het zout toe.
  • Meng voorzichtig met een vork tot een glad deeg en kneed het deeg vervolgens krachtig met de hand, waarbij de bloem naar het midden wordt gebracht. Het deeg moet zeer elastisch zijn.
  • Maak een bal en bestuif deze met bloem. Dek af met plasticfolie en vervolgens met een schone doek. Laat een nacht rusten in de koelkast.

Spanakopittavulling

  • Blancheer de spinazie 1 minuut in kokend gezouten water. Giet af en spoel direct af onder koud water om het garen te stoppen. Giet opnieuw af in een vergiet en knijp vervolgens stevig tussen je handen om overtollig water te verwijderen. Hak de spinazie grof.
  • Pel en snipper de uien en fruit ze een paar minuten zachtjes in een pan met olijfolie.
  • Pureer de fetakaas in een kom en rasp de kasserikaas. Was en hak de peterselie en dille fijn. Doe de spinazie in een grote kom, voeg de kaas, losgeklopte eieren, uien, peterselie en dille toe, breng op smaak met zout en peper en meng goed met een spatel. Doe het mengsel in een spuitzak en laat het 1 uur in de koelkast rusten.

Ravioli

  • Rol het deeg met een deegroller uit tot een grote rechthoek van 1,5 mm dik. Spuit gelijkmatig verdeelde stippen vulling op de ene helft van het deeg en vouw de andere helft eroverheen.
  • Steek de ravioli met een koekjesvormpje uit op de gewenste maat.

Koken en afwerken

  • Smelt de boter in een pan. Voeg de bouillon, saffraandraadjes en salie toe en laat het op laag vuur inkoken tot een siroop.
  • Kook de ravioli in een pan met goed gezouten water. Ze zijn gaar wanneer ze boven komen drijven.
  • Giet ze af en bestrijk ze met de Kozani-saffraanbouillon. Serveer in diepe borden met een scheutje olijfolie en saffraandraadjes.
Academie du gout
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept