Pavlovarol met fruit

Porties 12 personen

Equipment

  • 1 Bakvorm 30x35 cm voor 12 personen

Ingrediënten
  

Meringue

  • 250 g eiwit
  • 375 g suiker fijne suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 2 tl maizena

Vulling

  • 400 ml slagroom
  • 1 tl vanille extract
  • 30 g poedersuiker
  • 500 g rood fruit vers of diepvries
  • 60 g pistachenoten

Instructies
 

Meringue

  • Verhit de oven tot 200℃. Bekleed een ondiepe vorm van 35x30 cm met bakpapier en laat dit 2 cm boven de rand uitsteken.
  • Doe de eiwitten in de kom van een keukenmachinie en klop tot zachte pieken. Voeg dan langzaam de suiker toe tot het schuim dik en glanzend is. Schale naar de laagste snelheid en voeg het vanille extract, de wijnazijn en maizena toe. Verhoog de snelhied tot halfhoog en klop nog 1 minuut tot alles goed is vermengd.
  • Schep het schuim in de bakvorm en strijk gelijkmatig uit. Zet in de oven en verlaag de temperatuur tot 180℃. Bak in 35 minuten tot het bleekbeige van kleur en bovenop krokant. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Vulling

  • Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de vanille extract en poedersuiker toe.
  • Leg een schone theedoek over de meringue en keer het geheel, inclusief bakvorm, nu snel en voorzichtig om, zodat de bovenkant nu onder ligt, op de theedoek.
    Til de bakvorm eraf en trek voorzichtig het bakpapier van de meringue. Besmeer dan de meringue met 2/3 van het roommengsel. Bedek het roommengsel met het fruit, laat een deel over voor de garnering. Bestrooi het fruit met een deel van de pistachenoten.
  • Rol nu de meringue opp: leg de lange kant voor je en gebruik de theedoek als hulp om de meringue als hulp. Til de theedoek voorzichtig op en rol de meringue voorzichtig op. Beetje bij beetje tot je een langwerpige rol overhoudt. Trek tijdens het rollen de theedoek er langzaam af en laat de rol op een grote schaalglijden met de naad naar onder. Breng met je handen in model als hij een beetje breekt of krom ligt.
  • Schep de overgebleven room (of spuit) over de lengte van de rol en verdeel het fruit over de room. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en de poedersuiker. Nu kun je hem opdienen en in plakken snijden.
Bron: Ottolenghi, Sweet pag 263
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept