Sauce chasseur
jagerssaus
Ingrediënten
- 200 g champignons
- 100 g boter
- 40 g sjalot gesnipperd
- 4 dl droge witte wijn
- 4 dl kalfsbouillon of kalfsjus voor een sterke saus
- 1 el peterselie gehakt
- 1 tl dragon gehakt
Instructies
- Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de boter in een ondiepe pan en fruit er 1 minuut de champignons in op matig vuur. Voeg de sjalot toe en fruit nog een keer 1 minuut, let op dat de sjalot niet verkleurt.
- Doe in een zeef en laat het bakvocht weglopen.
- Doe terug in de pan, blus af met de wijn en laat die op een middelhoog vuur tot de helft inkoken. Giet er de kalfsbouillon of jus bij en laat 15-20 minuten zachtjes koken, tot de saus dik genoeg is om aan een lepel te blijven hangen.
- Neem de pan van het vuur en klop er de resterende boter en de kruiden door. Controleer de smaak en voeg eventueel zout en peper toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!