Rösti met boterraapjes en brandnetelsabayon
Ingrediënten
- 10 stuks Boterraapjes
- 3 stuks Aardappelen
- 2 dl Witte wijn
- 1 dl Champagne
- 1 stuks Sjalotje
- 3 stuks Peperkorrels
- 2 stuks Eidooier
- 1 scheut Azijn
- 0,5 el Mosterd
- 2 el Brandnetelchlorofyl
- 30 stuks Brandneteltopjes
- 5 cl Notenolie
- 80 g Boter
Instructies
- Kook de raapjes af in water met boter, suiker en een klein beetje zout. Haal ze uit het vocht en leg ze op een doek. Laat het kookvocht voor eenderde inkoken en monteer met koude boter.
- Laat de witte wijn met de champagne en een fijngesneden sjalot, peperkorrels en azijn tot de helft inkoken. Passeer door een zeef en laat afkoelen.
- Smelt de boter en laat afkoelen. Sla de reductie van witte wijn met de eidooiers op in een pannetje boven kokend water tot 75 graden en tot het begint te glimmen. Voeg dan onder voortdurend kloppen de gesmolten boter beetje bij beetje toe. Voeg op het laatst een paar druppels notenolie en de twee eetlepels brandnetelchlorofyl toe en breng op smaak met peper en zout. Zet op een warm plekje weg zodat de sabayon warm blijft.
- Snijd de aardappelen in dunne reepjes en verdeel deze gelijkmatig over een koekenpan. Maak deze massa met wat zonnenbloemolie goudgeel. Snijd de rösti direct nadat ze uit de pan komt, want anders brokkelt ze af. Per persoon zijn twee rösti’s nodig van 10 cm lang en 3 cm breed. Serveer met de sabayon. En gefrituurd brandnetelblad.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!