Zwarte risotto

Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Citroen
  • 1 stuks Sjalotje
  • 0,5 teentje Knoflook
  • 2 el Olijfolie
  • 150 g Rijst. risotto
  • 5 dl Kippenfond
  • 20 g Boter
  • 3 el Inktvisinkt
  • 20 g Parmesaanse kaas
  • 0,2 dl Room geslagen
  • 4 plakken Parmaham
  • 4 stuks Groene asperges

Instructies
 

  • Trek met een dunschiller schilletjes van de citroen. Maak het sjalotje schoon en snijd deze fijn. Zweet de sjalotjes, citroenschilletjes en knoflook aan in olijfolie zonder ze te kleuren. Voeg de rijst toe en laat die in ongeveer 2 minuten licht glazig worden. Voeg een scheutje kippenfond toe en laat dit door de rijst absorberen. Herhaal dit proces tot de rijst geen fond meer opneemt en gaar is. Neem de citroenschilletjes uit de risotto. Meng er dan de boter, inkt en parmezaanse kaas door. Roer er als laatste de geslagen room en de zwarte inkt door.
  • Verhit de oven op 150ºC en bak de parmaham tot ze mooi knapperig is, ongeveer 15 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maar de asperges schoon en blancheer ze kort, zodat ze nog knapperig zijn.
  • Maak de borden op zoals op de foto.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept