Tarte aux pommes normande

Gang Patisserie
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 750 g Appels harde, zoete appels
  • 100 g Boter
  • 200 g Bloem
  • 25 g Suiker
  • 1 snufje Zout
  • 1 el Room

Instructies
 

  • Bak 750 g appels zoals voor pommes au beurre. Maak een zanddeeg of kruimeldeeg. Wrijf de boter door de bloem met wat zout en suiker. Bevochtig het deeg met wat ijskoud water. Het deeg moet niet te droog en niet te nat zijn. Des te minder water, des te droger en zanderiger het gebak wordt. Maak van het deeg een bal en verspreidt het direct, zonder rusten of zelfs uitrollen, met je handen over een licht beboterd flanblik. Bestrijk de randen met room of melk, schik er de appels zonder bakvocht in overlappende cirkels op en leg een mooi stukje in het midden. Zet het blik 30 tot 35 minuten io een bakplaat in de oven die op 200 gradenis voorverwarmd. Draai het blik tijdens het bakken een keer. Haal het uit de oven en diet er het opgewarmde bakvocht bij, bestrooi het met wat suiker en zet het nog krap 1 minuut in de oven. Dit deeg is warm het lekkerst, maar ook koud wordt het niet klef.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept