Lasagna van rauwe groenten
Ingrediënten
Amandellaag
- 200 g Amandelen
Courgettelaag
- 4 stuks Courgette
- 1 stuks Citroen
- 1 snufje Zout
Groentevulling
- 4 stuks Wortelen
- 1 stuks Paprika, rood
- 1 stuks Venkel
- 1 stuks Courgette
- 1 stuks Ui
Rode saus
- 2 stuks Tomaat
- 100 g Tomaat, gedroogd
- 1 el Olijfolie
- 1 teentje Knoflook
- 0,5 stuks Rode peper
- 1 tl Oregano
- 1 snufje Zout
Witte saus
- 100 g Macadamianoten
- 1 teentje Knoflook
- 0,75 dl Olijfolie
- 1 snufje Zout
Rawmesan
- 50 g Pijnboompitten
- 1 el Gistvlokken
- 1 snufje Zout
Instructies
- De bodem van een schaal bedekken met een laag gehakte amandelen. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken met behulp van een mandoline. Leg ze een uur in water, zout en citroen om ze wat zacht te laten worden. Giet de courgettes af in een vergiet en laat ze uitlekken. Verdeel nu de helft van de courgettes, dakpansgewijs, over de amandelbodem. Maal alle groenten voor de groentevulling en een keukenmachine. Bedek de laag courgettes nu met de helft hiervan. Meng alle ingredienten voor de rode saus in een blender tot een glad mengsel en spreid de helft hiervan uit over de groentemassa. Blend alle ingredienten voor de witte saus door elkaar. Deze zaus mag niet te dun zijn, maar ook niet te dik. Smeer de helft hiervan over de rode saus. Herhaal deze vier lagen nog een keer. Blend tenslotte de ingredienten voor de rawmesan tot een enigszins rulle saus voor over de laatste laag witte saus. Hierdoor krijg je het effect van een laagje parmezaanse kaas. Zet de schaal 1 uur in de oven op de laagste stand, 50 graden. Liefst met de deur open.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!