Aspergesoep
Ingrediënten
- 800 g Asperge
- 50 g Ham
- 2 stuks Eieren
- 2 dl Room
- 1 snufje Peper
- 1 snufje Zout
- 1 takje Peterselie
Instructies
- Schil de asperges en zet ze in koud water. Kook de eieren hard. Gaar de asperges en laat ze dan even uitlekken. Kook het kooknat in tot de helft. Snij de kopjes van de asperges en pureer de rest. Voeg de puree toe aan het kooknat en roer er de room door. Laat deze langzaam inkoken tot 3/4. Pel de eieren en wip de dooiers eruit. Hak dooiers en wit in blokjes. Snij de ham in reepjes en verdeel ham en ei over de borden. Breng de bouillon op smaak met zout enpeper en verdeel over de borden. Garneer met peterselie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!