Basilicum panna cotta
Ingrediënten
- 2 blaadjes Gelatine
- 2,5 dl Slagroom
- 50 g Basterdsuiker witte
- 30 g Basilicum
- 150 g Yoghurt
- 2 zakje Vanillesuiker
Instructies
- Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd ze grof. Houd wat toefjes en blaadjes achter voor de garnering. Pureer de basilicum in de keukenmachine en meng de yoghurt erdoor.
- Week de gelatine in een kom koud water. Verwarm de helft van de slagroom met de basterdsuiker in een steelpan en los de suiker al roerend op. Laat de room 1 minuut zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend op in de hete room. Klop de rest van de slagroom met de vanillesuiker stijf. Zet de pan met nog warme room in een bak met koud water en laat de room afkoelen tot het mengsel dikker begint te worden. Niet te veel laten afkoelen, het moet nog vloeibaar blijven. Spatel de basilicumyoghurt en de room met gelatine erdoor. Meng alles goed. Schep het roommengsel in de vormpjes. Laat in de koelkast een paar uur opstijven.
- Stort de panna cotta op de bordjes en garneer met de basilicumtoefjes en blaadjes. Lekker met frambozen, aarbeien of een limoensaus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!