Tajine met pruimen en rozijnen
Ingrediënten
- 1,5 l Water
- 600 g Lamsvlees
- 2 stuks Ui
- Olijfolie
- 1 tl Peperkorrels
- 0,5 bosje Koriander
- 1 el Suiker
- 1 tl Kaneel
- 250 g Rozijnen
- 250 g Pruimen
Instructies
- Snijd het lamsvlees en de gepelde uien grof en doe ze met een scheut olijfolie en de peperbolletjes in een middelgrote braadpan. Maal er flink wat peper over en zet de pan 5 minuten op hoog vuur om het vlees flink te braden. Schep alles regelmatig om.
- Snijd de koriander fijn en voed deze met de suiker en kaneel toe. Laat alles regelmatig omscheppend nog 5 minuten op hoog vuur staan.
- Voeg het water toe, zet een deksel op de pan en breng de inhoud aan de kook. Draai het vuur zodra het water kookt laag en laat het geheel 45 minuten achtjes pruttelen. Roer regelmatig om.
- Zet een zeef op een schone pan en giet de tajine erdoor zodat een heldere vloeistof overblijft. Haal het vlees eruit, de rest wordt niet meer gebruikt.
- Verwarm de heldere tajine tot hij weer zachtjes kookt. Doe het vlees, de rozijnen en de gedroogde pruimen erin en laat de tajine nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Geef couscous bij de tajine.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!