Bieten-waterkerssalade
Ingrediënten
- 2 bosje Minibietjes
- 1 teentje Knoflook
- 1 stuks Citroensap
- 60 ml Olijfolie
- 0,25 stuks Sinaasappel
- 0,5 stuks Citroen
- 1 stuks Limoen
- 0,5 bosje Waterkers
Instructies
- Was de bieten goed, snijd het loof af tot ongeveer 3 cm. Snijd de wordtels eraf. Stoom de bieten 10-15 minuten, of tot ze zacht zijn. Klop, terwijl de bieten koken, de knoflookpasta met het citroensap en de olijfoloie door elkaar voor de dressing. Als de bieten voldoende zijn afgekoeld om vast te pakken, schil ze dan en snijd de grotere doormidden. Breng de bieten op smaak met royaal peper en zout en schenk, terwijl ze nog warm zij n, de dressing erover en schep deze er voorzichtig door. Schil het citrusfruit en snijd de witte vliesjes weg. Snijd met een scherp mesje voorzichtig tussen elk partje het membraan los en laat het fruit uit zijn jasje glijden. Haal de pitjes eruit. Snijd de partjes in kleine stukjes. Doe het fruit samen met de waterkers bij de bieten en schep voorzichtig om.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!