Koffiebroodje
Ingrediënten
- 250 g Bloem
- 15 g Gist
- 0,5 stuks Eieren
- 20 g Suiker
- 4 g Zout
- 37,5 g Boter
- 115 ml Melk
- 400 g Banketbakkersroom
- 100 g Rozijnen
Instructies
- Voor het deeg 500 gr bloem 30 gr verse gist 1 ei 40 gr suiker 8 gr zout 75 grboter 230 ml melk. Maak de banketbakkersroom en laat even opstijven Rol hetdeeg uit tot een vierkant van +/- 30 cm leg er de room over verdeel er rozijnen over.Rol het op van onder naar boven . Rol hetdeeg tot een lengte van 40 cm. Snij de rol in schijven van een 2 tot 3 cm Laat nog even rijzen tewijl de oven voorverwarmen op 180° bij een warmeluchtoven en in een gewone oven en bak ze 15 min Je kunt ze als ze klaar zijn bestijken met afdekgelei of witte gebakglazuur .
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!