Dadeltaart

Tunesische dadeltaart
Gang Patisserie
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 250 g Dadels
  • 100 g Hazelnoten
  • 100 g Amandelen
  • 1 el Honing
  • 75 g Suiker
  • 50 g Boter gesmolten
  • 4 stuks Eidooier
  • 4 stuks Eiwit
  • 1 el Sinaasappelrasp
  • 30 g Maizena
  • 1 klontje Boter

glazuur

  • 100 g Poedersuiker
  • 0,75 stuks Eiwit
  • 3 druppel Citroensap

Instructies
 

  • Houd enkele dadels achter voor garnering. Hak de rest van de noten in de keukenmachine. Meng ze met honing, suiker en gesmolten boter. Klop in een kom eierdooiers schuimig door elkaar. Los de maizena op in het sinaasappelsap en voeg toe aan het eiermengsel. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en schep het schuim door het noten/ei-mengsel.
  • Beboter de springvorm en schep het deeg erin. Zet de springvorm in een oven van 220 graden voor 15 minuten. Schakel de oven terug tot 200 graden en bak nog 15 minuten. Laat de taart in de vorm afkoelen en verwijder de vorm. Bestrijk de taart met glazuur en garneer met dadels.

Glazuur

  • Zeef de poedersuiker in een kom en roer er in gedeelten het eiwit door tot een gelijkmatige massa is ontstaan. Voeg wat druppels citroensap toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept