Tajine van gehaktballetjes in tomatensaus
Ingrediënten
gehakt
- 675 g Gehakt, runder
- 1 stuks Ui
- 3 el Peterselie
- 1 snufje Chili peper
- 1 tl Kaneel
- 0,5 tl Gemberpoeder
- 1 tl Komijnpoeder
- 6 Eieren op het eind
Saus
- 2 stuks Ui
- 2 el Olijfolie
- 2 teentje Knoflook
- 675 g Tomaat
- 1 tl Suiker
- 1 stuks Spaanse peper
- 3 el Peterselie
- 3 el Koriander
Instructies
- Maak eerst de saus in een grote, lage pan die je op tafel kunt zetten. Bak de ui zacht in de olie en roer de knoflook erdoor. Voeg omaten, suiker, Spaanse peper en wat zout toe. Roer goed en laat 20 minuten sudderen, tot de saus is ingedikt.
- Maak ondertussen de gehaktballetjes. Meng gehakt, ui, peterselie, specerijen en wat zout en peper en kneed er een smeuige massa van. Wrijf je handen in met wat olie, zodat het vlees niet blijft plakken, en rol van het vlees balletjes ter grootte van een knikker. Leg ze naast elkaar op een bord.
- Verhit een dunne laag plantaardige olie in een koekenpan en braad daarin de gehaktballetjes in porties, waarbij u de pan licht heen en weer beweegt en de balletjes draait, zodat ze rondom bruin worden. Ze moeten van binnen roze blijven. Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Voeg peterselie en koriander toe aan de saus, leg daarin de gehaktballetjes en laat circa 5 minuten sudderen, totdat ze gaar zijn. Breek de eieren boven de saus en laat het eiwit stollen. Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!