Taartje met verse roomkaas, rode biet en truffel
Ingrediënten
- 420 g Zandtaartdeeg
- 2 stuks Bieten
- 1 tl Balsamicoazijn
- 2 tl Ahronsiroop
- 125 g Roomkaas
- 2 el Bieslook
- 1 el Truffelolie
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden C. Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er met een deegsteker van 5 cm doorsnee rondjes uit. Bekleed de tartelettevormen hiermee en bak ze in de oven in 10 min gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen.
- Snijd de bieten in kleine blokjes en doe in een pan met de azijn en de ahornsiroop. Kook ze 4-5 min op laag vuur zodat ze licht karameliseren en zoetzuur smaken. Schep ze eruit en laat afkoelen. Vermeng de verse roomkaas met het bieslook en zout en peper naar smaak.
- Vul elk taartvormpje met de roomkaas, schep er een lepel zoetzure biet op. Besprenkel met truffelolie, garneer met wat geknipt bieslook en dien op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!