Bechamelsaus
Ingrediënten
- 1 stuks Sjalotje
- 1 stuks Wortelen 1 stukje
- 12 stuks Peper witte peperkorrels
- 1 stuks Foelie blad
- 0,5 stuks Laurierblaadjes
- 25 g Boter
- 25 g Bloem
- 3 dl Melk
- Zout
- Peper
Instructies
- 1. Breng de melk aan de kook. 2. Doe de groenten en kruiden erin en laat 10-15 min. infuseren (trekken). 3. Zeef en laat afkoelen, 4. Smelt de boter en voeg van het vuur af de bloem erbij. 5. Roer hier beetje bij beetje de koude melk door. 6. Zet de pan weer terug op het vuur, laat onder goed roeren aan de kook komen en zachtjes 10 minuten sudderen. 7. Zeef dit mengsel eventueel door een stuk kaasdoek of een paardeharen of nylon zeef om het gladder te krijgen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!