Panna cotta
Ingrediënten
pudding
- 0,5 l Slagroom
- 62,5 g Suiker
- 0,5 stuks Vanillestokje
- 1,5 stuks Citroenschil
- 3,5 blaadjes Gelatine
caramel
- 107,5 g Suiker
- 0,5 dl water
- 0,5 tl Citroensap
pudding
- 1,25 scheut Rum
Instructies
- Breng de helft van de room met de suiker, het vanillestokje en de citroen bijna aan de kook,- haal van het vuur af en laat 15 minuten staan
- Laat intussen de gelatine weken in wat koud water
- Verwijder het vanillestokje en de citroenschil uit de pan met de room en roer er de rum en de gelatine door tot de gelatine geheel opgelost is
- Giet het geheel over in een grote kom en laat het afkoelen over een iced water of laat in een koele plek op stijven met af en toe roeren
- Olie de ramequins of kleine koffiekopjes in
- Verhit in een pan met dikke bodem de resterende suiker met het water tot een caramel voeg het citroensap toe en zet het vuur dan laag, zodat de stroop wat dunner kan worden
- Haal de pan van het vuur en verdeel de caramel meteen over de ingevette ramequins en laat afkoelen
- Sla de rest van de room stijf met de rest van de suiker en spatel dit voorzichtig door het afgekoelde roommengsel
- Verdeel dit over de ramequins en laat ze ten minste 12 uurvoor het serveren in de koelkast opstijven.
- Haal de ramequins uit de koelkast, stort de inhoud op de borden en serveer meteen met bosvruchten of aardbeien . N.B. Indien er geen tijd is om de pannacotta te laten staan, maak een aparte caramelsaus en serveer deze erbij, omdat de saus in de ramequins nog stijf zal zijn.
Notities
Voor de ringen: per ring 50 ml
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!