Besan Laddu
Ingrediënten
- 450 g Boter
- 400 g Kikkererwtenmeel
- 2 el Walnoten
- 2 el Kokos
- 0,5 tl Cardemon
- 1 tl Kaneel
- 250 g Poedersuiker
Instructies
- Hak de noten fijn. Smelt de boter boven een lage vlam in een pi met een dikke bodem en roer net kikkererwtenmeel er doorhee-Als u hazelnoten gebruikt, kunt u ze nu meeroosteren; voeg walnote-echter pas aan het einde toe. Blijf voortdurend in het mengsel roere-Binnen 15 minuten is het meel zover geroosterd, dat het een noot-achtige geur begint te verspreiden. Roer er dan de kokos, noten en kardemom doorheen. Rooster dit alles nog 2 minuten, terwijl u roeren om de ingredienten goed te mengen. Haal de pan dan het vuur en voeg de poedersuiker toe. Roer goed met een vork om klontjes kapot te maken en de ingredienten gelijkmatig te verdelen. Zet het mengsel weg om af te koelen.
- Als het genoeg afgekoeld is om er lets mee te kunnen doen, maakl u uw handen vochtig en rolt u er ongeveer 15 balletjes van ter groott? van een walnoot. Of, als u snel wilt zijn, kunt u ook een dikke koe« van de laddu. vormen, die in de ijskast zetten en hem, als hij volkomea afgekoeld, is in vierkantjes of ruitjes snijden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!