Kikkererwten met zongedroogde tomaten, koriander
Ingrediënten
- 100 g Tomaat, gedroogd
- 5 el Limoen
- 5 el Olijfolie
- 3 teentje Knoflook
- 2 tl Peper, roze
- 600 g Kikkererwten
- 7 el Koriander
- 75 g Pijnboompitten
- Peper
- Zeezout
- Rozenblaadjes
Instructies
- Meng in een kommetje de in reepjes gesneden, zongedroogde tomaten met vier eetlepels van de marinade, het limoensap, olijfolie en knoflook. Bedek het en laat minimaal een uur marineren op kamertemperatuur. Vermaal de roze peper in een vijzel. Schep vervolgens kikkererwten, zongedroogde tmaten (incl. de marinade) en kruiden (roze peper en koriander) door elkaar en laat 2 uur staan. Verwarm de oven voor op 190 graden. Spreid de pijnboompitten uit op een bakblik en rooster ze 3 tot 5 minuten in de oven. Meng ze pas op het allerlaatst met de kikkererwten. Indien gewenst, vlak voor het opdienen wat extra olijfolie of limoensap toevoegen. Garneer met rozenblaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!