Geroosterde gemengde groenten
Ingrediënten
- 500 g Krielaardappelen
- 200 g Champignons
- 2 stuks Ui
- 2 stuks Paprika, rood
- 4 stuks Aubergine
- 6 stuks Courgette
- 4 el Olijfolie
- 2 el Balsamicoazijn
- 5 teentje Knoflook
- 2 el Ahronsiroop
- 1 glas Witte wijn
- 2 tl Teriyaki
- 1 tl Kaneel
- 2 takje Tijm
- 2 takje Rozemarijn
- 2 takje Lavendel
- 2 takje Laurierblaadjes
- 4 stuks Djeroekblaadjes
- Peper
- Zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 260 graden. Was de groenten. Halveer de krielaardappeltjes en de champignons. Snijd de uien in dunne schijven, de paprika’s, courgette en aubergines in repen. Meng alles in een grote schaal. Mix olie, azijn, knoflook, ahornsiroop, wijn, teriyaki, kruiden, djeroekblaadjes (of geraspte sinaasappelschil), peper en zout en giet dit over de groenten. Goed door elkaar scheppen, en nog eens, zodat alle groenten glanzen en glimmen. Verdeel over twee vuurvaste ovenschalen en zet in de oven. Regelmatig controleren en husselen, opdat de groenten niet verbranden. Voordat alles uitdroogt (na 40 tot 50 minuten), afdekken met deksel of aluminiumfolie en nog eens 5 tot 10 min. nabakken. Kan op kamertemperatuur geserveerd worden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!