courgettesoep
Ingrediënten
- 1 stuks Courgette
- 2 el Olijfolie
- 7,5 dl Groentebouillon
- 2 el Basilicum
- 2 el Peterselie
- 30 g Parmesaanse kaas
- Zout
- 1 stuks Eieren
- 1 stuks Ui
- 50 cl Room
Instructies
- Snij de courgette in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan. Fruit eerst de ui en dan de courgette zachtjes glazig. Voeg de bouillon toe en kook de soep in circa 15 minuten zachtjes gaar. Pureen de soep in de blender. Klop het ei los met de verse kruiden en kaas. Roer enkele lepels hete soep door het eimengsel en voeg dit dan al roerend aan de soep toe. Warm de soep nog even door, maar laat hem niet meer aan de kook komen. Vlak voor het opdien room erbij. Kan ook koud gegeten worden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!