Faraona bollita
gepocheerde parelhoender met amandelen en venkel
Ingrediënten
- 1 stuks Parelhoender
- 100 g Pancetta
- 1 stuks Ui
- 3 el Olijfolie
- 3 dl Kippenbouillion
- 100 g Amandelen
- 1 el Venkelzaad
- Arrowroot
Instructies
- Snijd de parelhoender in stukjes. Bak de pancetta en ui in de olijfolie. Voeg hier de parelhoen aan toe en bak ze aan.
- Verwarm de bouillon en voeg hier de amandelen aan toe. Laat zachtjes sudderen. Schenk dit in de pan over de gebakken parelhoender. Voeg zout, peper en venkelzaadjes toe en laat 25 tot 30 minuten zachtjes koken. Verwijder de parelhoender uit de pan en laat de saus nog iets inkoken. Passeer de saus door een zeef en maak de saus, indien nodig, wat dikker met wat bindmiddel, bijv. arowroot, en serveer de saus naast de parelhoender op het bord. Serveer met gegrilde venkel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!