Melanzane alla Parmigiana
Ingrediënten
- 1 stuks Aubergine
- 100 g Mozarella
- 3 stuks Tomaat
- 50 g Bloem
- 2 dl Olijfolie
- 25 g Kaas. Parmezaanse
- 2 el Basilicum
Instructies
- Dit recept kun je in verschillende vormen maken. De eerste is een schaal met langwerpige plakken aubergine, als een lasagne gestapeld met tomatenplakken of tomatensaus en mozzarella. De andere vorm is in rondjes aubergine, waardoor je een torentje opbouwt. De voorbereiding is voor beide vormen hetzelfde.
- Snijd de aubergine in plakjes van ongeveer 5 mm. Bestrooi met zout en laat een half uur op een rooster staan, zodat het vocht eruit trekt. Dep ze dan schoon met keukenpapier. Ontvel de tomaten, snijd in plakken en bak ze in wat olijfolie, net zolang tot het vocht verdwenen is. Strooi de bloem op een bord, verhit de olijfolie tot frituurtemp (180), wentel de aubergine plakjes door de bloem en bak ze direct. Doe zoveel als kan in de pan. Ze mogen niet tegen elkaar aan liggen. Bak tot ze een beetje bruin zien. Vet een ovenschaal in met olie, leg hier de plakjes aubergine in, doe er de in plakjes gesneden mozarella op en daar weer de gebakken tomatenplakjes. Doe er wat basilicum blaadjes op en bestrooi met parmezaanse kaas. Doe 25 min in de oven, 175 graden, in ieder geval moet de mozarella gesmolten zijn. Dit gerecht kan warm of koud geserveerd worden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!